Hétköznapokon 16-17 óra között hívható, egyébként pedig használja a kapcsolat gombot!
+36 30 12X XXXX
+36 30 126 1556

A végbélnyílás körül és a nemi szerveken előforduló vírusszemölcsöket kondilómának hívjuk. A HPV (Humán Papilloma Vírus) családba tartozó vírus (Condyloma acuminatum) fertőzése következtében karfiolszerű növedékek, szemölcsök alakulnak ki, amelyek gyakran hajlamosak – a bőr nyirokkeringésén keresztül – a környezetükben továbbterjedésre, szóródásra, különösen akkor, ha mechanikus irritációnak vannak kitéve!

vírus szemölcs condyloma

A további kezelést nehezíti, ha a fertőzés beterjed a hüvelybe, a húgycsőbe vagy a végbélbe.

A vírusszemölcs kialakulásának folyamata:

Főleg szexuális érintkezés útján terjed. A megfertőződés idejét nehéz meghatározni (1-8 hónap). Akár hosszú ideig is rejtett maradhat. A látható kondilómákat minden esetben kezelni kell, mert folyamatosan növekednek és terjeszkednek, emellett rákmegelőző stádiumnak tekinthetők.

vírus szemölcs condyloma

Kezelés

A vírusszemölcsöket lehet folyadékkal ecsetelni, krémmel kezelni, szikével kimetszeni, lézerrel vagy elektromos késsel kiégetni, folyékony nitrogénnel elfagyasztani.

Ha nem kerül eltávolításra az összes fertőzött hámsejt, a megmaradókból kiújul a szemölcs. Ezért a megfelelő mélységben kell elvégezni a fertőzött terület kezelését!

Fontos tudni, hogy a látható szemölcsökön kívül lehetnek még olyan kicsi, nagyítóval sem észrevehetőek, amelyek csak pár hetes növekedés után válnak láthatóvá.

Lehel Doktor már Dunaharasztiban is rendel!