Hétköznapokon 16-17 óra között hívható, egyébként pedig használja a kapcsolat gombot!
+36 30 12X XXXX
+36 30 126 1556

Az aranyér betegség I. súlyosságú stádiumában a diétás és helyi kezelésé a vezető szerep.

1. Diéta tekintetében általános egészséges étrend javasolt, mely bő folyadék fogyasztást, nyers zöldség és gyümölcs túlsúlyos étkezést jelent. Az egészséges életmód fontos része a rendszeres szabadlevegős testmozgás, séta. Az alváshigiénia rendben tartása a testi-lelki egészség nélkülözhetetlen eleme. Az elhízás mérséklése, dohányzás és túlzott mértékű alkohol fogyasztás kerülése nélkül nem lehet egészséges életmódról beszélni.

2. Aranyeres panaszok esetén lényeges a széklet lazán tartása, mert a kemény székletrögök könnyen felsértik a végbélnyílás nyálkahártyáját, mely az aranyerek vérzését gyulladását okozhatják. A széklet puhítása enyhe laxativumokkal (pl. lactulose szirup 2 x 15 ml, pl. Laevolac), illetve rostot tartalmazó diétával megelőzi a kemény székletrögök által történő vérzést és fájdalmat okozó mechanikus sérüléseket.

3. Anális higiénia a végbélnyílás környékének tisztántartása aranyeres panaszok esetén különösen fontos. Lehetőleg minden székletürítés után a végbélnyílás kitusolása, szárazra törlése történjen meg!

4. Végbélnyílás környékének viszketése gombás fertőzés lehetőségére hívja fel a figyelmet. Ilyen esetben ill. gombás fertőzés diagnosztizálása esetén a végbélnyílás környékének hajszárítóval történő megszárítása alapvető fontosságú.

kúpok, kenőcsök aranyérre

5. A kúpok és kenőcsök fájdalomcsillapítót, érzéstelenítő szereket, gyulladáscsökkentőket és vérzést gátló készítményeket tartalmaznak. (Használatukat egyértelműen nem támasztják alá klinikai vizsgálatok.)

Lehel Doktor már Dunaharasztiban is rendel!